Lesebriller

Synes du det er vanskelig å lese avisen? De aller fleste opplever merkbare endringer på synet i begynnelsen av 40-årene. Ettersom utviklingen foregår over relativt lang tid, er det mange som ikke forstår sammenhengen mellom symptomene og behov for briller eller kontaktlinser.  

Lesebriller med styrke

Lesebriller kan være løsningen dersom du har vanskeligheter med å lese bokstavene i avisa, i en bok eller på datamaskinen. Alternativer til lesebriller er briller med bifokale glass eller progressive glass, og dette er ofte den beste løsningen dersom du har behov for skarphet både på avstand og nært på.

Ferdigbriller eller lesebriller tilpasset til deg?
I dag får man mange steder kjøpt lesebriller med ulik styrke. De er produsert billig, og har lav kvalitet. Fordelen er at du kan ha flere briller på ulike steder, der du har bruk for dem.

Ulempen ved prefabrikerte lesebriller er at de ikke er tilpasset dine øyne. De er laget for å passe til alle. Styrken er lik i begge glass, den optiske kvaliteten er lav og plasseringen av glassene er ikke justert i forhold til dine øyne. De fleste av oss har ulik styrke på øynene, og mange trenger briller og lesebriller som korrigerer for skjeve hornhinner. Konsekvenser av å bruke lesebriller som ikke er tilpasset synet ditt kan blant annet være hodepine og tretthet ved lesing. Dersom du ofte har vondt i hodet, eller blir sliten i øynene når du leser, anbefaler vi deg å komme innom din nærmeste Specsavers-optiker. Vi kan hjelpe deg med å sjekke synet ditt, og finne briller som passer dine øyne.

Lesebriller og databriller
Lesebriller og databriller er to forskjellige ting. Dersom du har brukt lesebrillene dine når du jobber på datamaskinen har du kanskje opplevd at det ikke fungerer særlig godt. Det skyldes at du ofte leser bøker og aviser på en kortere avstand enn du gjør på en datamaskin. Dersom du bruker briller som har lesefelt nederst i glasset, vil du da måtte lene hodet tilbake for å kunne lese på skjermen. Det vil medføre at du blir sittende i en stilling som ikke er bra for nakken, og som ikke er optimalt for å jobbe. Vi anbefaler at du kommer innom din nærmeste Specsavers-optiker slik at vi kan hjelpe deg til å finne riktige briller for ditt behov.

Trenger du en synstest?
Dersom du opplever at du har behov for briller når du leser, anbefaler vi deg alltid å få tatt en synsundersøkelse for å sikre at du får optimale briller. På den måten kan du være sikker på at du ender med en løsning som er til det beste for øynene dine, og at du får avdekket problemer eller sykdommer relatert til ditt syn og dine øyne.
 

Bestill en synstest

Et brillekjøp starter ofte med en synstest. Bestill time hos en av våre autoriserte optikere i dag.