Forskjellige typer progressive glass

Et av de vanligste spørsmålene vi får er: "Hvor mye koster progressive glass?" etterfulgt av "Hvilke progressive glass er best?"

Standard progressive glass, index 1.5. 800 kr

Klarere syn på alle avstander, men du kan oppleve litt uklart eller tåkete syn helt i kanten av synsfeltet ditt.

Syn på avstand
Syn på mellomdistanse
Nærsyn

Hvor lang tid tar det å bli vant til progressive glass?

Å bli vant til progressive glass kan ta alt fra et par dager til noen uker. Det varierer fra person til person, og hjernen trenger tid til å bli vant til det nye synsfeltet ditt. Dette kan ta lenger tid dersom du prøver progressive glass for første gang.

Ofte stilte spørsmål

Hva er progressive brilleglas, eller linser?

Progressive brilleglass omtales også som multifokale glass og er glass som korrigerer synet ved ulike arbeidsavstander, fra leseavstand til langsyn. Brilleglassene har ikke synlige linjer mellom segmentene, så rent kosmetisk ser de ut som vanlige enstyrkeglass. Det er en kontinuerlig, gradvis endring i styrken i glassene. Avstandssynet i brilleglasset er vanligvis plassert direkte foran pupillen, og nærsynet er vanligvis plassert i den nedre delen av glasset. Det kan ta litt tid å bli vant til å glassene hvis du har brukt enstyrkeglass tidligere. For progressive linser, eller multifokale linser, så er det samme funksjon.

Svimmelhet ved bruk av progressive glass?

Det er normalt å oppleve svimmelhet i begynnelsen med progressive glass. La det gå to-tre uker hvor du venner deg til dem, men du bør merke forbedring etter noen få dager med bruk. Om svimmelheten skulle fortsette etter dette, må du ta opp dette med optikeren og se hvilke justeringer dere kan gjøre deretter.

Hva er multifokale glass?

Som navnet antyder har multifokale glass flere styrker i samme brilleglass slik at ett brillepar kan brukes til flere ting, for eksempel som lesebriller og databriller samtidig som du kan bruke dem for å kjøre bil. Det finnes flere typer multifokale brilleglass. Typene er bifokale, trifokale og progressive.

Hva er trifokale brilleglass, eller linser?

Disse multifokale brilleglassene korrigerer tre forskjellige arbeidsavstander. I likhet med bifokale linser har de synlige linjer som skiller de tre segmentene.

Hva er standard enstyrkeglass?

Det finnes flere forskjellige plastmaterialer (brytningsindekser) å velge mellom når du handler briller. "Standard" refererer til at det er benyttet brytningsindeks 1,5. Dette egner seg fint til styrker opp til f.eks. pluss/minus 2. Dersom du har høyere styrker vil det være hensiktsmessig å velge et mer kompakt materiale, med høyere indeks, for at glassene skal bli så lette og tynne som mulig. "Enstyrkeglass" betyr at du har den samme styrken over hele glasset/finner din individuelle brillestyrke med lik verdi i hele glasset, i motsetning til "progressive glass" eller "flerstyrkeglass" der du vil ha én styrke øverst og en høyere eller lavere styrke nederst i glasset. Flerstyrkeglass er hensiktsmessig å benytte når øynene dine krever ulik korrigering på lang avstand og nært hold.