Solbriller til barn

Hva bør du tenke på når du kjøper solbriller til barn?

Det er ikke alltid like gøy for barn å ha på solbriller. De er ofte i mye mer aktivitet enn hva vi voksne er og trenger derfor solbriller som ikke bare sitter godt, men som har en robust og komfortabel innfatning med god passform.

Barnas øyne er minst like utsatt for UV-stråler som voksne sine. Likevel ser vi at voksne ofte er flinkere til å gå med solbriller enn hva barn er, og det er dessverre ofte foreldrene som har skylden. Vi setter form, komfort og stil høyt når vi selv kjøper solbriller, og det er ingenting i veien for å gjøre dette for barn også. Er barnet gammelt nok til å peke ut hva han eller hun liker best, anbefales det å ta med barnet for å prøve solbrillene før de kjøpes inn. Har man ikke mulighet til å ta med barnet, har vi noen tips til hva man bør se etter ved innkjøp av nye solbriller til barn.

Solbrillene er CE-merket
Dette er det absolutt viktigste man bør se etter når man kjøper solbriller til barn, spesielt ved boder og åpne markedsplasser. CE-merket forsikrer deg om at glassene har den nødvendige beskyttelsen mot UV-stråler som øynene trenger for å unngå å bli solbrent på øyet. CE-merket er selve beviset på at brillene oppfyller europeisk standard og beskytter mot UV-stråler med 99 % sikkerhet eller mer.

Solbrillene tåler barnas aktivitet
Ettersom barn er svært aktive trenger de solbriller som er tilpasset aktivitetsnivået. Specsavers fører solbriller med ekstra robuste innfatninger som er tilpasset barns aktivitetsnivå og tåler det meste de kan bli utsatt for. Alt fra å bli mistet i bakken, kastet rundt og tygget på.

Barna er komfortable i solbrillene
Det viktigste punktet å oppfylle er at solbrillene er komfortable å ha på. Er de ikke komfortable vil barnet mest sannsynlig ta av solbrillene uten å tenke på konsekvensene av dette. Våre innfatninger er skapt for å sitte godt uansett ansiktsform, men det er viktig å tenke på at jo større åpninger det er mellom hud og brillene, desto mer UV-lys slipper inn.

Se hele utvalget av solbriller til barn.