Solbrilletips

Sol, sommer og solbriller

Stine Westlund er innfatningsekspert hos Specsavers og gir noen gode tips for solbrillejakten.
- Solbriller er ikke bare et nødvendig og nyttig tilbehør i solen, men også et accessoir som står til antrekket eller understreker personligheten, forteller Westlund.
Hun forklarer at solbriller er nødvendig fordi det kan bremse utviklingen av grå stær og aldersrelatert makuladegenerasjon, i tillegg til å beskytte huden og øynene mot skadelige UV-stråler.

UV-filter og polariserte glass

Alle solbriller i Norge skal i utgangspunktet være CE-merket for å markere at solbrillene har UV-filter og vil beskytte øynene. Westlund forteller at det er tre merker man kan se etter.
- Det er viktig å se at UV-filteret er merket fra 1, som er tilstrekkelig UV-beskyttelse, 2 for god UV-beskyttelse og 3 for full UV-beskyttelse, sier hun.
For de som ønsker enda mer nyttige briller, kan man kjøpe med polariserte glass. Disse fjerner reflekser i våt veibane, gjenskinn i vann, snø og filtrerer ut uønsket lys slik at man er i stand til å se bedre gjennom glassene.

Finn din perfekte solbrille

Solbriller er, som Westlund påpekte, også et tilbehør. Hun forteller at det har blitt et kjent motefenomen og at dagens motebilde viser et mangfold av solbrillemodeller. Som innfatningsekspert vet hun akkurat hvilke solbriller som passer til hvilken ansiktsform og deler gjerne disse tipsene med deg.

Ovalt ansikt

Har du et ovalt ansikt, så har du et ansikt som er jevnt formet og mykt avrundet. Heldig som du er, vil nesten alle innfatningsformer passe deg og tillater deg å variere i alt fra runde til firkantede rammer. Westlund anbefaler likevel å gå for et par runde solbriller som er svært trendy og har en stigende popularitet.
- Vi ser mange runde briller i ulike størrelser, farger og forskjellige materialet. Det vil uansett kle et ovalt ansikt, forteller hun.

Ovalt ansikt, solbrilletips, Spescavers

 

Rektangulært ansikt

Med et rektangulært ansikt, har man generelt en dypere panne, lenger nese eller en firkantet hake. Dette gjør at ansiktslinjene gjerne ser litt mer markerte ut enn hos for eksempel de med rundere ansikt. Fordelen med et rektangulært ansikt er at det også kan virke smalt, hvilket tillater deg å bruke solbriller med en kraftig øyenbrynslinje for å skape en illusjon av et bredere ansikt. Briller med den kraftige linjen ser ofte røffere ut og kan piffe opp de fleste antrekk. Ulempen er at man må unngå flate innfatninger slik at ansiktet ikke ser lenger ut. Westlund mener solbriller med markert overkant á la club master vil være det perfekte valget for det rektangulære ansiktet.

Rektangulært ansikt solbriller fra Specsavers

Rundt ansikt

Et rundt ansikt er som regel kortere med en bredere panne, runde kinn og en avrundet hake. De myke linjene i et rundt ansikt komplimenteres best med mer kantede solbriller som trekker oppmerksomheten til øvre del av ansiktet. Går du for ovale eller runde innfatninger vil ansiktet se rundere ut, hvilket kan være lite flatterende. Westlund anbefaler store firkantede solbriller i havannabrunt og sort.
- Det er en klassiker som aldri går av moten, og vil være det perfekte valget for en person med rund ansiktsfasong, forklarer hun.

Solbriller havannabrunt Specsavers Rundt ansikt, solbrilletips, Specsavers

Firkantet ansikt

Et firkantet ansikt kan minne om et rektangulært ansikt, men er ofte kortere og har en bred panne med et kraftig kjeveparti som står i forhold til ansiktsbredden og lengden. Har du denne ansiktsformen vil runde eller ovale solbriller passe perfekt da dette myker opp de kraftige linjene. Du bør unngå kantede innfatninger da disse vil framheve kantene i ansiktstrekkene dine. Westlund anbefaler den klassiske pilotbrillen, gjerne med speilglass.
- Den er maskulin og vil kle et firkantet ansikt for å myke opp kjevepartiet, sier hun.

Hjerteformet ansikt, pilotbriller, solbrilletips Specsavers

Hjerteformet ansikt

Med et hjerteformet, også kalt diamantformet ansikt, har du gjerne en definert hake med brede kinnben og panne. Denne ansiktsformen ser flott ut i for eksempel rektangulære eller katteøyneformede innfatninger. Sistnevnte ser best ut på kvinner, men en maskulin versjon vil være et par briller med spisse, brede vinkler på toppen av rammen. Solbriller som går utover i de øvre hjørnene vil utvide ansiktet og balansere kjeven, noe som er meget flatterende hos både menn og kvinner. Velg gjerne et par briller med fargede innfatninger og stenger med sterke detaljer, dette vil myke opp den nedre delen av ansiktsformen din.
- Cat eye-modellen er hot denne sesongen også, sier Westlund og forteller at brillen må gjerne være i en kombinasjon av plast og metall.
- Dette er et ypperlig valg for et feminint, hjerteformet ansikt, fastslår eksperten.

Cat eye-briller, solbrilletips SpecsaverHjerteformet ansikt menn, solbrilletips

 

Solbrilletesten

Er du fortsatt litt usikker på hvordan du skal finne de riktige brillene? Westlund har en enkel måte du kan bruke for å finne ut om størrelsen passer for deg.
- Stengene skal aldri klemme på tinningene, sier hun som det første tipset, og forteller videre at man kan smile for å se om solbrillene hviler på kinnene. Gjør de det, må du finne deg en størrelse mindre ettersom solbriller ikke skal gjøre det.

Ta de kommende, solfylte dagene godt imot med et nytt par solbriller. Hos Specsavers har vi et stort utvalg av ulike merkevarer, både med og uten styrke. Selv om det er ekstremt viktig å beskytte øynene mot UV-lys, er ikke solbrillene vi selger kun av praktiske årsaker. De blir fort en del av identiteten din, derfor hjelper vi deg gjerne i en av våre butikker med å finne solbrillene som passer perfekt til deg. Du kan også kikke etter ditt nye par solbriller på nettsiden vår her. Specsavers har et bredt utvalg av solbriller som rangerer fra prisklassen 795,- til 1995,-. Vi fører merker som Tiger of Sweden, Love Moschino, Karl Lagerfeld, Boss Orange, Lyle & Scott, Bruuns Bazaar og mange flere.

 

 


Vi gjør oppmerksom på at ikke alle våre butikker fører solbriller, og at utvalget vil variere fra butikk til butikk.