Linser og vintersport

Kontaktlinser og skikjøring

Endelig er vinteren her, og i disse dager er gamle så vel som unge ute og går på ski. Statistikk viser at over halvparten av alle normenn står på ski i løpet av en vinter. Interessen for ski og alpin er økende hvert eneste år. Bruker du kontaktlinser finnes det noen ting du bør tenke på, som kan gjøre vinteraktivitetene mer behagelige for deg med linser. 

 

Beskytt øynene mot solen!

Kontaktlinser har forandret seg mye gjennom årene, og nye materialer og teknologi gjør at dagens linser båder er mer behagelige og lette å bruke. Dette påvirker ikke minst det å stå på ski. Lever du et aktivt liv på vinteren passer kontaktlinser ekstra bra ettersom de aldri er i veien eller dugger, og du kan fokusere 100% på aktiviteten du gjør. 

Det er viktig å beskytte øynene mot solens stråler, selv på vinteren. Noen kontaktlinser har også uv-filter som sitter over hornhinnen og linsen på øynene dine, og beskytter til en viss grad. Solbriller er et godt suppliment i tillegg til kontaktlinser, men den aller beste beskyttelsen i bakken eller i løypa, får du ved å bruke ordentlige skibriller. De beskytter ikke bare mot solens skadlige UV-stårler som reflekteres i snøen og gjør at øynene utsettes for større mengder stråler enn på sommeren, men det beskytter også mot vind som kan gjøre øynene tørre og irriterte. 

Her er 5 tips du bør tenke gjennom når du skal velge solbriller:

  • Jo større glass, jo bedre for øynene ettersom risikoen er mindre for at lyset treffer øynene inn fra siden av brillene
  • Pass på at solbrillene sitter bra. Det finnes ikke noe verre enn solbriller som sklir ned på nesen, eller briller som klemmer mot hodet
  • Pass på at solbrillene ikke begrenser synsfeltet ditt. Dette er ikke minst viktig når du står på ski i kraftig snø, eller kjører bil. 
  • Kontaktlinser med UV-beskyttelse dekker ikke hele øyet, så du bør alltid beskytte øynene med solbriller i tillegg. 
  • Våre kontaktlinser tåler svært lave temperaturer, så det er ikke noe problem å bruke dem selvom det er svært kaldt ute. 

 

Vinter og tørre øyne

Mange opplever tørre øyne på vinteren på grunn av den kalde og tørre luften. Dette gjelder de som bruker linser, så vel som de som ikke gjør det. Derfor kan det være lurt å ha en flaske øyedråper med seg når man ferdes utendørs i vinter. 

Øyedråper er enkelt å bruke, du drypper en dråpe i hvert øye og blunker noen ganger slik at væsken fordeles over hele hornhinnen. Dette kan gjøres så fort behovet oppstår, men maks fire ganger daglig. Å ha øyedråper lett tilgjengelig kan altså være lurt uansett om du bruker linser eller ikke, ettersom tørrhetsfølelse i øynene kan oppstå selv når man bruker vanlige briller, eller ikke har noen synsfeil i det hele tatt. Øyedråper får du kjøpt i våre butikker. 

Så, uansett om du skal på korte eller lange skiturer, på brett eller alpin i bakken, eller bare gå en tur i vinter kan du være sikker på at kontaktlinsene fra Specsavers holder ditt syn klart og skarpt hele dagen. Så kontakt en av våre butikker i dag, så vil du få hjelp av en av våre autoriserte optikere, som finner de linsene som passer deg og ditt behov.