Nyheter

Briller er sexy

01 november, 2011
alt

Over 60 prosent av alle nordmenn bruker briller, men de fleste vet ikke hvor sexy andre synes det er. I følge en undersøkelse gjennomført av Specsavers Optikk sier 80 prosent av oss at briller kan være sexy.

Andre er mer sexy
I aldersgruppen under 50 år, sier 9 av 10 at man kan være sexy med briller. Samtidig sier 8 av 10 i denne gruppen at de føler seg mer attraktive uten briller. - Det er interessant å se at aksepten for å bruke briller er så stor og at så mange synes man kan se sexy ut med briller, samtidig som mange brillebrukere selv ikke opplever seg som attraktive, sier produktansvarlig Kjersti Kolden i Specsavers. Til sammenligning syntes 4 av 10 at personer med briller lettere kan bli oppfattet som mer intelligente enn personer uten. Tallene for de under 35 år er betydelig høyere. I den gruppen tror 6 av 10 at man blir oppfattet som mer intelligent med briller.

Eldre mer praktiske
Gruppen over 50 år er nesten like overbevist om brillenes innvirkning på folks oppfatning. Her sier 6 av 10 at man kan være sexy med briller, men bare 2 av 10 sier at personer med briller lettere kan bli oppfattet som intelligente. - Jeg tror mange eldre er mer praktiske og først og fremst forbinder briller med dårlig syn. De bør derfor ikke glemme at mange også syntes at man ser både bra og intelligent ut med dem, sier Kolden i Specsavers.

Større interesse for briller
Utvalget av briller har økt betydelig de siste årene. Det er ikke lenger uvanlig at folk har flere briller. For mange er briller en svært viktig del av antrekket. Derfor opplever vi stadig at kunder ønsker flere par briller til seg selv. Hverdags- og festbrillen er det mest vanlige, sier Kolden.