Nyheter

Det nye smykket

24 februar, 2014
alt

Tilbehør har alltid vært en viktig del av trendbildet, og kanskje spesielt de siste årene har designere valgt å sette sine største fingeravtrykk på smykker, vesker og sko. Nå har tilbehør fått en ny kategori: briller.

 
Briller har eksistert i omkring 700 år, og har tidligere kun blitt ansett som en nødvendighet av de fleste, en nødvendig onde til og med. Mye tyder på at den tolkningen er gammel tenkning, og at vi nå beveger oss inn i en helt ny og viktig arena innenfor mote. Moteansvarlig i Specsavers Norge, Irma Krdzalic, beskriver en helt annen virkelighet i dag.

- Før var det naturlig at du hadde ett par briller i årevis, og de aller færreste var opptatt av hvordan brillene så ut. Vi selger briller i store deler av verden, og ser tydelig at dette tilhører historie. En tur til optikeren er ikke lenger bare et kjedelig gjøremål som må gjennomføres. Det har blitt en naturlig del av shoppingen vi ønsker å gjøre. 
 
Verdens største designere har sett potensialet i briller, og stadig flere kaster seg inn i kampen om å utvikle klassiske og historiske innfatninger. Brillebrukere kan i dag glede seg over et bredere utvalg enn noensinne.

- Det er ingen tvil om at dette markedet er helt kritisk for designere som ønsker å markere seg. Briller er det eneste tilbehøret som aldri vil gå av moten. Det vil alltid være mennesker som ser dårlig og har behov for briller. Det er faktisk også det eneste tilbehøret man så tydelig har i ansiktet, som åpenbart er det stedet vi observerer mest. Brillebrukere blir derfor den beste reklamen for merket. Det tror jeg designere først har innsett de siste årene, forklarer Krdzalic.
 
Viktig å velge riktig

Et antrekk blir komplett med det riktige tilbehøret, og med dagens utvalg av briller, er det ikke alltid lett å vite hva man skal våge å velge. 

- Det er det som skiller briller fra annet tilbehør. Du kan ikke kjøpe samme brille som venninnen din, bare fordi du syns de var fine på henne. Ansiktsform, farge og bryn er alle viktige faktorer når du skal finne det som er riktig for deg. To enkle tekniske regler er:


1) Den øverste brillekanten skal aldri være høyere enn brynene dine.

2) Stengene på brillene skal ikke være bredere enn innfatningen, når man ser deg forfra.


 
Utover dette er det lov å leke seg med farger og former. De aller fleste har flere par briller de veksler mellom. Det skal matche antrekk, humør og situasjon. Det er det som gjør det gøy! Du kan matche brillefargen med skoene på fest den ene dagen, men også ha en mørk og stiv brille på jobb den neste. Kun fantasien som setter grenser, sier Krdzalic.