KomplettSyn > syntest og helsesjekk av øynene

KomplettSyn

Synet er vår viktigste sans, og vi får opptil 80% av all informasjon gjennom synet. Regelmessige synsundersøkelser er den enkleste og beste måten å ta vare på øynene og synet på.

Hva er KomplettSyn?

Med Specsavers sin synsundersøkelse, KomplettSyn, får du en grundig synsundersøkelse og helsesjekk av øynene. Ut over standard synstest tar vi et digitalt bilde av netthinnene dine (fundusfotografering), og vi måler trykket i øynene på kunder over 40 år, eller ved behov. Dette er en viktig helsesjekk av øynene, som gir optikeren mulighet til å vurdere øyets helsetilstand, og oppdage sykdommer som bla. grønn stær. Om nødvendig vil vi henvise kunden til fastlege eller øyelege.

Hva er inkludert i KomplettSyn?

- Forundersøkelse
- Digital fotografering av netthinnen
- Trykkmåling av øynene
- Kontroll av brillestyrken
- Kontroll av samsyn og øyemuskler (ved behov)
- Brilleseddel
- NYHET! Ny digital måling sikrer at dine briller og brilleglass er tilpasset deg og dine behov

Hvorfor er fundusfotografering viktig?

Digitalt fundusfotografering betyr at det blir tatt et bilde av netthinnen din, dvs. bakre del av øyet. Ved fundusfotografering kan man oppdage tegn på øyesykdommer på et tidlig stadium. Eksempler på øyesykdommer er makuladegenerasjon og glaukom (grønn stær). Andre sykdommer som vil medføre endringer på netthinnen, og som kan oppdages ved fundusfotografering er blant annet diabetes og høyt blodtrykk.

Ved hjelp av digitale fundusfotografier/bilder kan optikeren dokumentere og følge opp endringene på netthinnen som skjer som følge av sykdom. Det gjør det også mye enklere å oppdage sykdom som kommer med alderen, når optikeren har et bilde av øyet ditt mens det var helt friskt.

Hva er Digital Øyemåling? 

Med Digital Øyemåling er vi i stand til å gjøre enda mer nøyaktige målinger av dine øyne, noe som er viktig for å tilpasse glassene best mulig til hver enkelt kunde. Vår nye digitale øyemåling gjør at det optiske senteret i brilleglasset havner nøyaktig foran din pupill, og det tas også høyde for øyestørrelse og rotasjonssenter. Dette gjør oss i stand til å tilpasse dine briller best mulig. Jo mer presist vi får gjort disse målingene, desto mer vil du få ut av dine nye brilleglass. Ønsker du å lære mer om Digital Øyemåling, kan du klikke her.

Optikere og øyeleger

Alle optikere i Specsavers har fått ytterligere opplæring i fundusfotografering og evaluering av bilder. Specsavers er derfor et godt valg når du trenger nye briller, kontaktlinser eller en synsundersøkelse. Om nødvendig vil vi henvise deg til øyelege, som er spesialist på diagnostisering og behandling av øyesykdommer.


Bestill en synstest i dag

Hos Specsavers får du en komplett synsundersøkelse med helsesjekk av øynene – nå også inkludert digital oppmåling av brille. Bestill time hos din Specsavers-butikk!

Betingelser

KomplettSyn> synsundersøkelse inkluderer anamnese, innledende undersøkelser, refraksjon, samsynsundersøkelse, generell evaluering av din øyehelse samt en digital oppmåling av din brille. Netthinnebilde tas på alle. Trykkmåling utføres på personer over 40 år, eller tidligere ved behov. Kontaktlinsetilpassing kommer i tillegg. ©2016 Specsavers.