SOS!

SOS!

Tørre pollenøyne søker hjelp

Les mer

For pollenallergikere kommer ofte våren med en bakside. Sol og etterlengtet varmt vær nytes med kløende øyne og rennende nese. Vi har snakket med en pollenallergiker om sesongen han gruer seg til, og fått tips fra en optiker.

 

Les også: Fem gode tips for å unngå pollenøyne 

 

Visste ikke at det var allergi

 

Niklas Øymo har slitt med pollenallergi siden ungdomsskolen. For han er sesongallergien verst i nese og hals, men han sliter også med knusktørre øyne. Dette

trodde han riktignok ikke skyldtes allergi.

 

– Jeg er allergisk mot gresspollen og merker det fra tidlig vår til sen sommer. Jeg tar både nesespray og reseptfrie allergitabletter for å komme meg gjennom sesongen, forteller Øymo.

 

– I tillegg til kløende hals og nysing kjenner jeg det i øynene. De blir helt tørre og klør litt. Lenge trodde jeg ikke at øynene var tørre på grunn av allergi, det tok litt tid før jeg kobla det, sier han lattermildt.

Designer glasses

Fokus på øyehelse

 

Øymo forteller at han trodde han bare var dehydrert, og prøvde å drikke mye vann for å hamle opp med tørrheten. Men etterhvert la han sammen to og to og innså at

allergien hadde nådd øynene også.

 

– Jeg bruker briller til vanlig og har aldri brukt øyedråper tidligere, jeg har liksom tenkt at jeg ikke merket allergien i øynene. Men nå kjenner jeg at jeg kanskje burde sette litt mer fokus på egen øyehelse.

 

Tips fra optikeren

 

Optiker i Specsavers Jon Gjelle sier det ikke er uvanlig å forveksle allergi og tørre øyne. I tillegg er det viktig å bruke riktig type øyedråper. 

 

– Både tørre øyne og allergi kan gi liknende symptomer, men spesielt kløe kan tyde på at det er allergi som egentlig er problemet. Konserveringsmiddel i øyedråper kan også forårsake at man får større problemer med tørre øyne, derfor anbefaler vi at man benytter øyedråper uten konserveringsmiddel, sier Gjelle, som oppfordrer folk til å snakke med optikeren sin om hvordan man kan håndtere både allergi og tørre øyne. 

 

Gjelle har imidlertid flere tips for å hanskes med pollenøyne. Lurer du hvorfor det kan være smart å vaske øyelokkene ofte, bruke kaldt kompress og eventuelt bytte fra måneds- til dagslinser? Her kan du lese Gjelles fem tips for å unngå pollenøyne

 

Vil du bli enda bedre kjent med øynene dine? Stikk innom din nærmeste Specsavers-butikk, eller les mer her!

 

 

Artikkel i samarbeid med Filter Partner

Bestill en synstest nær deg