Dette er solbrillene du bør bruke til bunaden

Dette er solbrillene du bør bruke til bunaden

- vi gir deg noen gode tips

Se alle solbriller

17. mai, konfirmasjoner og bryllup: bunadsesongen er i full gang, og alle som er så heldige å eie, leie eller få låne en variant av den flotte klesdrakten kan bare glede seg til å kunne bruke den.

Det kan riktig nok være litt vrient å skulle style en historisk festdrakt med mer moderne tilbehør – som solbriller, for eksempel.

For forhåpentligvis blir sola med på moroa, og da vil du nødig bli gående å myse og utsette øynene dine for skade.

– Første bud, er at du faktisk tar med deg solbriller og ikke lar dem bli liggende hjemme. Det er selvfølgelig lov å beskytte øynene selv med bunadsprakten på, sier brillestylist Stine Westlund.

– Men i tillegg til å beskytte øynene, vil vi jo gjerne at solbrillene skal stå i stil med helheten, og da finnes det noen greie forholdsregler, forklarer Westlund.

Det enkle er ofte det beste

Ifølge Westlund er en diskré solbrille det sikreste valget.

Selv om for eksempel både sportsbriller og solbriller med farget glass nå er tilbake i motebildet, er ikke disse brillene nødvendigvis en like kul match til bunad og andre festantrekk som de er på sykkelsetet eller til hverdags.

– Solbrillene skal komplimentere stilen, så styr unna de mest prangende modellene og gå for en enkel og elegant variant, tipser hun.

Når det gjelder hvilken farge du skal velge på brillene, har Westlund også et triks i ermet:

– Tenk at fargen på innfatningen gjerne kan matche de dypeste fargetonene i drakten, og at metallet i brillen bør stå i stil med søljene. Er du usikker, er det greiest å forholde seg til at fargen på solbrillene bør være nøytral.

Stine Westlund i Specsavers, styler sin Nordlandsbunad med en diskré brille fra Tiger of Sweden i en grønntone som kler bunaden. Foto: Christer Folke Westlund.

Ha litt å velge i

Har du ingen solbriller som gjør seg særlig godt til bunaden, mener Westlund at det er verdt å investere i et par med tanke på bunad, fest og dress.

– Tenk på det på samme måte som med sko: Vi har jo ulike sko til ulike anledninger, og det samme bør gjelde for solbriller.

– Jeg heier på at alle skal få seg en velfylt brillegarderobe. Da blir det både morsommere og enklere å sette sammen et helhetlig antrekk når sola skinner!

 

Nedenfor har Westlund valgt ut noen solbriller som du trygt kan bruke til festdrakten – uten å risikere å få bunadspolitiet på nakken.

 

 

Disse smakfulle brillene fra Karen Millen har et design som gjør seg godt til bunad. De er klassiske og elegante, med skilpaddemønstret front og stenger i varm beige.

Se detaljer

Stilren variant fra Kylie Minogue Eyewear, med avrundet form i blank gullfinish og med enkel skinnpryd på stengene. Disse er en fin match til gullforgylte søljer.

Se detaljer

Med polert finish og sort acetat, er disse sofistikerte solbrillene fra Tiger of Sweden perfekt til både dress og bunad.

Se detaljer

Retroinspirert klassiker fra Tommy Hilfiger med børstede metallstenger.

Se detaljer

Finn din nærmeste Specsavers