Unngå pollenøyne

Unngå pollenøyne

- vi gir deg 5 tips

Les mer

Fem gode tips for å unngå pollenøyne

 

Endelig er våren tilbake! Sola skinner, fuglene synger … Og øynene hovner opp. De fleste pollenallergikere går en røff sesong i vente, med rennende nese og irriterte øyne.

 

Har du briller eller linser i tillegg, kan det oppleves som ekstra lett å irritere øynene ytterligere. Men visste du at det er flere forholdsregler du kan ta for å minimere de velkjente “pollenøynene”? Optiker Jon Gjelle hos Specsavers har fem tips til kløende sesongallergikere:

 

 

Designer glasses

1. Ikke selvdiagnostiser

– Hvis du opplever plager som at øynene dine klør og er irriterte er det alltid lurt å oppsøke en optiker, øyelege eller lege før man begynner med selvdiagnostisering og å kjøpe øyedråper. Det er alltid lurt å få en sjekk før man tar saken i egne hender, sier Gjelle.

 

2. Vask ansiktet ofte

– Hvis du har vært ute bør du alltid ta en liten ansiktsvask når du kommer inn, kanskje spesielt på øyelokk og rundt øyne. I pollensesongen anbefaler vi alltid at du rengjør ansiktet etter at du har vært utsatt for pollen. Du kan vaske ansiktet med vann og egnet såpe, men til øyelokkene og huden rundt øynene anbefaler vi egne øyelokkservietter som du får kjøpt hos de fleste optikere.

 

3. Bruk kaldt kompress

– Om du er veldig plaget av irritasjon og kløe må du for all del ikke klø deg i øynene. Dette kan øke irritasjonen og potensielt skade hornhinnene. Legg i stedet et kaldt kompress, for eksempel en klut dynket i kaldt vann, på øyelokkene. Det vil lindre kløen og roe øynene.

 

4. Gå over til dagslinser

– Vi får ofte tilbakemeldinger på at allergikere som vanligvis bruker månedslinser har følt en lindrende effekt og at de har mer kontroll på allergien av å gå over til dagslinser under pollensesongen. Disse linsene har kort levetid og byttes hver dag og vil dermed ikke dra med seg like mye pollen som månedslinser kan gjøre. Snakk med din optiker for å finne løsninger som passer for deg.

 

5. Oppsøk optiker hvis synet reduseres

– Merker du at du ser dårligere, er blitt veldig lysømfintlig, har fått veldig røde øyne, våkner med seigt puss i øynene eller plagene ikke gir seg, bør du ta kontakt med optikeren din og få undersøkt øynene med en gang. Redusert syn, lysømfintlighet, seigt puss og veldig røde øyne kan være tegn på infeksjon, og dette må bli undersøkt raskt så hornhinnen ikke tar skade.

 

Vil du bli enda bedre kjent med øynene dine? Stikk innom din nærmeste Specsavers-butikk, eller les mer her!

 

 

Artikkel i samarbeid med Filter Partner

Bestill synstest nær deg