Sett sikkerhet først

Beskytt dine ansatte med de beste vernebrillene på markedet. Vi har vernebriller til alle – med og uten styrke.

Uansett hva du velger, vil dine medarbeidere få innfatninger og glass av høyeste kvalitet, som passer perfekt til oppgavene den enkelte jobber med. Alle våre briller er selvfølgelig ISO-sertifisert, slik at du følger alle gjeldende regler og forskrifter, det er naturligvis mange innfatninger å velge mellom, så brillen blir tilpasset den enkelte. 

Alt du må vite om vernebriller

Det skal selvfølgelig være trygt å gå på jobb. Med våre vernebriller vil dine ansatte være godt beskyttet, uansett hva de jobber med. Alle våre verneglass kan selvsagt fås med styrke slik at hver enkelt får optimalt syn.

Riktig brille til riktig bruk

Du som arbeidsgiver har ansvar for at en en fysisk risikovurdering på arbeidsplassen blir gjennomført og at fareklasse fastsettes på bakgrunn av dette. Vi tilbyr både fareklasse S og fareklasse F. Dersom det ikke er definert sikrer vi deg gjennom å levere den høyeste fareklassen. Vi hjelper til med innfatningsvalg gjennom synstest og informasjon om konkrete arbeidsoppgaver og utfordringer. Dette vil sikre at bedriften din etterlever alle krav og at dine medarbeidere får en god og trygg arbeidshverdag. 

Innfatninger til vernebriller

Specsavers har et bredt utvalg av CE-merkede vernebriller. Innfatninger finnes i både metall, plast og titan og med ulike glassalternativer, som alle overholder gjeldende EU-lovgivning samt kravene fra det norske arbeidstilsynet.

Vi sikrer at medarbeiderne dine har de rette brillene, men husk at du som arbeidsgiver er ansvarlig for at brillene sjekkes for riper og skader regelmessig. Vernebrillen mister automatisk sertifiseringen dersom dette oppstår. Merk også at vernebriller automatisk mister sertifiseringen 24mnd etter kjøpsdato. I begge tilfeller må vernebrillene byttes. 

Glasstyper

Hos Specsavers er godt syn og sunne øyne viktig, og på mange arbeidsplasser er perfekt syn et must.

Alle våre vernebriller kommer med enten plast-, mineral-, polykarbonat- eller Trivex®-glass, og overholder de europeiske og norske sikkerhetsklassifiseringene EN166-S eller EN166-F. Glassene er herdet og leveres med 100% UV beskyttelse. De kan med fordel overflatebehandles med antirefleks for å minske irriterende gjenskinn fra ulike lyskilder – i tillegg blir overflaten smuss- og vannavstøtende. 

Vernebriller med lang levetid

For optiske vernebriller gjelder følgende to holdbarhetsklassifiseringer.

DS/EN 166-S
Motstår stålkule Ø 22 mm, vekt 43 g, hastighet 5,1 m/s. Krever briller med økt styrke og minst CR39 plast eller herdede mineralglass. Vernebrillene skal beskytte mot lett mekanisk sammenstøt med metallspon og -skår, eller partikler som spretter fra verktøy eller maskiner, samt mindre grad av eksponering for varme, sprut og kjemiske stoffer.

DS/EN 166-F
Motstår stålkule Ø 6 mm, vekt 0,86 g, hastighet 45 m/s. Spesifiserer briller med ekstra robusthet og glass av polykarbonat eller Trivex®, som motstår høyhastighetspartikler, har lav energipåvirkning og økt robusthet. Vernebrillene skal beskytte mot høyt mekanisk sammenstøt med metallspon og -skår, eller partikler som spretter fra verktøy eller maskiner, samt mindre grad av eksponering for varme, sprut og kjemiske stoffer.

Ditt ansvar som arbeidsgiver

Som arbeidsgiver har du ansvar for å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø. Ifølge arbeidsmiljøloven innbefatter dette både databriller og vernebriller, dersom de ansatte trenger det.