Fem myter om progressive glass

Har du hørt noen av de vanligste misforståelsene om progressive glass? Det finnes nemlig mange av dem. Hvis du bruker progressive glass vet du antakelig om de stemmer eller ikke. Vi spurte optikerne våre om hva som er de fem mest vanlige spørsmålene de får om progressive glass.

Mange er glad i dem – særlig vi som ikke er 19 lenger. Progressive glass gjør det mulig å få mer enn én styrke i samme glass. Det betyr at du ikke trenger å ta briller av og på avhengig av hva du gjør i løpet av dagen. Men det er ingen roser uten torner – eller? Vi bestemte oss for å la en av optikerne våre se nærmere på fem vanlige (mis)oppfatninger.

1. Det finnes kun én type progressive glass

En typisk misoppfatning, for progressive glass lages i mange forskjellige typer og kvaliteter. Prinsippet er det samme, men behovene dine avgjør hvilken type progressive glass som er best for deg. For eksempel vil en bussjåfør og en bibliotekar sannsynligvis velge ulike typer. 

2. Progressive glass gjør deg svimmel

De fleste mennesker venner seg raskt til progressive glass. Men noen kan oppleve lett svimmelhet til å begynne med, når de for eksempel skifter hurtig mellom å se på avstand og lese. Spesielt hvis det er de første brillene de har med progressive glass. Det går vanligvis over etter et par dager, men om det ikke gjør det, kan optikeren hjelpe deg. Hvis du venter for lenge med å få undersøkt øynene dine, og bruker glass som ikke er tilpasset synet ditt, kan det ta lengre tid å bli vant til de nye glassene som faktisk er riktige for deg.

3. Briller med progressive glass koster en formue

Brille med progressive glass er mer kompliserte enn enstyrkeglass, så de er som regel dyrere. Men du skal ikke betale en formue for dem. Og ikke alle progressive glass koster like mye.

Les også: Hvor mye koster progressive glass?

4. De er ikke mulig å få progressive kontaktlinser

Jo, det er mulig. Progressive kontaktlinser kan være et utmerket alternativ til lesebriller. Akkurat som med progressive glass, kan det ta noe tid å venne seg til dem, men det finnes helt sikkert en kontaktlinse som passer for deg. 

5. Progressive glass er for eldre mennesker

Det er noe sant i påstanden, for de fleste som bruker progressive glass er 40 år og eldre. Det er normalt da øynene begynner å slite litt med å fokusere på nært hold. Det kalles presbyopi, og hvis du har det er du ikke alene. Alle mennesker, uten unntak, vil oppleve presbyopi fordi øynene blir eldre. Det vil ikke påvirke synet når du ser på gjenstander langt unna.

Kort sagt, enten du allerede bruker progressive glass, eller bare vil vite mer, finnes det mye informasjon om slike glass. Vil du vite mer? Les gjerne noen av de andre artiklene våre.