Alder og syn

barn_220x200

Barn

Når barna begynner på skolen avdekkes det ofte om synet er redusert. Foreldre, lærere, helsesøster og leger vil som regel oppdage at barn har symptomer på synsplager, som for eksempel hodepine og konsentrasjonsvansker. Da bør man bestille en synstest hos en optiker.

ungdom_220x200

Ungdom

Det er viktig at unge mennesker tidlig blir vant til å sjekke øynene sine regelmessig. Dersom synsfeil ikke blir oppdaget og rettet opp, kan det påvirke hverdagen på mange måter: under studiene, på jobb, på fritiden og når man trener.

graviditet_220x200

Ved graviditet

Synet kan påvirkes av hormoner. Enkelte begynner å se dårligere under graviditeten, andre når de begynner å amme. For mange normaliserer synet seg etter fødsel eller når de slutter å amme.

foreldre_220x200

Foreldre

Foreldre bruker ofte så mye tid på å tenke på sine barns helse at de glemmer sin egen. Det er viktig at du også undersøker øynene dine regelmessig

over40_220x200

Over 40

Når du fyller 40 år, begynner synet å endre seg. Presbyopi, uklart nærsyn, påvirker alle på ett eller annet tidspunkt.

over60_220x200

Over 60

Etter hvert som vi blir eldre, blir øynene mer utsatt for problemer. Du bør gå til optiker regelmessig ettersom han/hun kan identifisere problemene og eventuelt korrigere med briller eller linser, eller henvise videre til øyelege dersom det er påkrevet.