Ditt besøk hos oss

Vi alle ønsker oss sunne og friske øyne. Derfor er det viktig at du velger en kvalifisert optiker til å kontrollere synet ditt. Hos Specsavers har vi høy faglig kunnskap og alle våre optikere er autoriserte. Mange av dem har mastergrad i klinisk optometri, spesialistutdanning i kontaktlinser, ekspertise i å undersøke barn, visuell trening eller spesialisering i optometri på arbeidsplassen. Du er i trygge hender når du tar en synstest hos oss!

Mange av våre optikere er kvalifiserte til å bruke diagnostiske øyedråper noe som gjør undersøkelsene enda grundigere. Dette er øyedråper som gjør at musklene inne i øyet lammes i noen timer. Disse brukes spesielt på barn og unge for å finne korrekt styrke.

Andre dråper kan gjøre pupillen større. Det blir da mye lettere å se inn i øyet for å sjekke øyehelsen. Hvis vi gjør funn som tyder på øyesykdom henvises du til lege for videre utredning og eventuell behandling. Den siste kategorien øyedråper er bedøvende. Disse benyttes hvis det gjøres undersøkelser hvor vi er i kontakt med øyet. På den måten blir undersøkelsene alltid problemfrie.

Pasienter henvises til øyelege hovedsakelig som følge av mistanke om grå og grønn stær. Det henvises også for øyesykdommer som oppstår som følge av diabetes, hjerte- og karsykdommer osv. Disse kan forårsake varige synstap eller blindhet hvis de ikke oppdages i tide og behandles.