Unngå disse feilene når du kjøper solbriller

De fleste tenker mest på stil og utseende når de kjøper solbriller. Men det viktigste er faktisk å tenke på å beskytte øynene mot skadelig UV-stråling. Hva burde du være oppmerksom på når du velger solbriller? Les listen vår nedenfor for å unngå de mest vanlige feilene.

Du kjøper solbriller uten optimal beskyttelse

Sollys består av mange ulike typer stråling, inkludert usynlig stråling kalt ultafiolett stråling (UV). Selv om små mengder av sollys kan være godt for kroppen og helsen, så kan hyppig eksponering av UV-stråling skade synet ditt - spesielt hvis du ikke beskytter øynene dine ordentlig. Det er derfor viktig å beskytte øynene dine godt fra skadelig UV-stråling.

Bruk alltid et par solbriller av god kvalitet og med riktig beskyttelse.

Du kjøper solbriller uten sertifisering

Farget glass i seg selv betyr ikke at solbrillene har nødvendig UV-beskyttelse. Men dessverre er det mange som tror det. Ja, du kan finne mange rimelige solbriller med UV-beskyttelse, men du bør være sikker på at de har 100% UVA- og UVB-beskyttelse. Du kan se om solbrillene har UV-beskyttelse ved å sjekke om innfatningen har CE- eller UV400-merking. CE-merking betyr at solbrillene fyller EUs helse, sikkerhet og miljøkrav og beskytter øynene dine mot UV-stråling. Hos Specsavers har alle våre solbriller 100% UV-beskyttelse.

Klar for nye solbriller?

Se våre aktuelle tilbud

Se mer

Du tar ikke hensyn til dine behov

Det er lett å glemme og tenke på livsstilen din når du kjøper briller eller solbriller. Ulike briller passer til ulike situasjoner, og dine brilleglass burde derfor ha overflatebehandlinger eller andre egenskaper som passer til deg og din livsstil. Hvis du for eksempel kjører mye bil. så har du bruk for et annet type brilleglass enn hvis du jobber mye utendørs. Hvis du kjøper briller som passer til din livsstil, er sannsynligheten større for at du blir fornøyd med kjøpet ditt.