Alt du trenger å vite om UV

Solbriller er ikke bare for å se stilig ut, de beskytter også øynene dine mot skadelig stråling fra solen. Ultrafiolett stråling kan deles inn i tre ulike grupper- UVA, UVB og UVC. Disse kan alle skade huden din, selv om du ikke merker noe til det, når det skjer.

UVA er den mest vanlige typen stråling og er den som trenger dypest inn i huden. Den er kjent som stråling med 'lang bølgelengde' og utgjør den største delen av stråling fra solen som når jordas overflate. Denne typen UV-stråling er tilstede året rundt, ikke kun om sommeren og de kan trenge gjennom glass og skyer - så det er viktig å huske beskyttelse mot solen hele året. UVB-stråler er klassifisert som stråling med mellomlang bølgelengde og er den typen stråling som forårsaker solbrenthet, den solbrune fargen vi får på sommeren, og hudkreft.

100% beskyttelse for øynene dine

Det viktigste å se etter når du kjøper solbriller er om de er CE-merket. Om du velger å kjøpe rimelige eller dyre designersolbriller er selvfølgelig helt opp til deg, men pass på at de beskytter øynene dine 100% mot skadelige UV-stråler.

Klar for nye solbriller?

Se våre aktuelle tilbud

Se mer

Farget og polariserte glass

Hva er polariserte solbrilleglass? Polariserte glass er designet for å redusere gjenskinn fra lysreflekterende overflater, som vann, glass eller snø - og selvfølgelig beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler. Det er viktig å ikke forveksle polariserte glass med vanlige solbrilleglass, da polariserte solbrilleglass har en behandling på glasset som endrer måten som lyset treffer øynene dine. Disse glassene har evnen til å fjerne refleksjoner og gjenskinn fra solen. De er derfor som skapt til å bruke ved bilkjøring og grunnen til at mange foretrekker polariserte solbrilleglass.