3 ting du (kanskje) ikke visste om solbriller

Innfatninger og glass som beskytter deg mot solen og hindrer deg fra å myse på solrike dager. Det er ikke veldig avansert. Eller er det? Det er kanskje litt mer avansert enn som så. De kommer i mange ulike fasonger og størrelser. Fra pilot varianten til trendy oversized retro varianter. De påvirker også utseende ditt og valg av solbrille vil umiddelbart fortelle verden om du er på vei til bassenget eller ser ut som en rockestjerne. Valg av solbrille handler ikke bare om stil og mote, men også om komfort, synet og din øyehelse. 

3 ting å huske på

Størrelse er viktig 

Ikke velg solbriller som er for små. Huden rundt øynene er veldig sensitiv og trenger beskyttelse fra skadelige UV-stråler på lik linje med øynene. Så pass på at solbrillene dine har riktig størrelse for optimal beskyttelse.

Fargede glass er ikke bare fargede glass

Eller, så klart er de det, men de fungerer til forskjellige formål. Visst du at brune og grå glass er anbefalt til bilkjøring? Og at noen fargende glass er perfekt for sport? Det er også ofte lurt å ha polariserte glass i solbrillene - da dette vil minimere ubehag fra refleksjoner og gjenskinn. Spesielt viktig ved sjøen og når det er snø.

Klar for nye solbriller?

Se våre aktuelle tilbud

Se mer

Lav styrke? Ikke dropp det

Har du lav styrke i brillene dine og velger å ikke bruke solbriller med styrke? Noen gjør dette og aksepterer et dårligere syn. Ikke gjør det. Det er ikke bra for øynene dine og I det lange løp vil du oppleve at øynene blir slitne og du får hodeverk. I tillegg er det farlig å gå glipp av detaljer i trafikken. Og husk, du kan alltid få alle våre solbriller også uten styrke.