Gi dine gamle briller nytt liv i Tanzania

Det finnes tusenvis av ubrukte briller liggende i skuffer og skap rundt omkring i Norge. Ved å levere dine gamle briller til din nærmeste Specsavers-butikk, så kan du bidra til å hjelpe barn og voksne i Tanzania. 

Da Specsavers ble grunnlagt i 1984 av optikerparet Mary og Doug Perkins, var en av visjonene deres å gi tilbake til samfunnet. Dette har blitt en av kjerneverdiene til Specsavers, og det humanitære prosjektet "Gi syn til Tanzania" engasjerer hvert år tusenvis av kunder til å levere inn sine brukte briller.

Tanzania er et av verdens fattigste land. Det bor 43 millioner mennesker i landet, hvor 40 prosent av befolkningen lever på mindre enn en tier om dagen. Hele 35 prosent av befolkningen er underernært.

I tillegg er det et stort behov for visuelle hjelpemidler. «Gi syn til Tanzania» hjelper hvert år flere tusen mennesker med briller. Disse brillene bidrar til å gi et bedre liv for mange, slik at de er i stand til å følge undervisningen på skolen eller skaffe seg et håndverk, som igjen gjør at de kan forsørge seg selv og familien.

Brillene som leveres inn til butikkene blir desinfisert og sortert av de ansatte, som også måler styrken på brillene. Hvert år tar et team av våre optikere og optikerassistenter med seg brillene og nødvendig utstyr, og reiser ned til Tanzania. Der setter de opp en «EyeCamp», hvor innbyggerne kan komme og få sjekket øynene og få briller med riktig styrke. 

På årets tur til Tanzania så gjennomførte vi ca. 1 000 synsundersøkelser, i tillegg til at vi delte ut nærmere 2 000 briller og 2 000 solbriller.

Ønsker du å levere inn dine gamle briller? Finn din nærmeste Specsavers-butikk her.