Gi syn til Tanzania

Gi dine gamle briller nytt liv i Tanzania

Det finnes tusenvis av ubrukte briller liggende i skuffer og skap rundt omkring i Norge. Ved å levere dine gamle briller til din nærmeste Specsavers-butikk, så kan du bidra til å hjelpe barn og voksne i Tanzania. 

Da Specsavers ble grunnlagt i 1984 av optikerparet Mary og Doug Perkins, var en av visjonene deres å gi tilbake til samfunnet. Dette har blitt en av kjerneverdiene til Specsavers, og det humanitære prosjektet "Gi syn til Tanzania" engasjerer hvert år tusenvis av kunder til å levere inn sine brukte briller.

Tanzania er et av verdens fattigste land. Det bor 43 millioner mennesker i landet, hvor 40 prosent av befolkningen lever på mindre enn en tier om dagen. Hele 35 prosent av befolkningen er underernært.

I tillegg er det et stort behov for visuelle hjelpemidler. «Gi syn til Tanzania» hjelper hvert år flere tusen mennesker med briller. Disse brillene bidrar til å gi et bedre liv for mange, slik at de er i stand til å følge undervisningen på skolen eller skaffe seg et håndverk, som igjen gjør at de kan forsørge seg selv og familien.

Brillene som leveres inn til butikkene blir desinfisert og sortert av de ansatte, som også måler styrken på brillene. Hvert år tar et team av våre optikere og optikerassistenter med seg brillene og nødvendig utstyr, og reiser ned til Tanzania. Der setter de opp en «EyeCamp», hvor innbyggerne kan komme og få sjekket øynene og få briller med riktig styrke. 

På årets tur til Tanzania så gjennomførte vi ca. 1 000 synsundersøkelser, i tillegg til at vi delte ut nærmere 2 000 briller og 2 000 solbriller.

Ønsker du å levere inn dine gamle briller? Finn din nærmeste Specsavers-butikk her.

Tanzania 2018

I februar 2018 dro denne fine gjengen til Tanzania for å gjennomføre synsundersøkelser og dele ut briller til innbyggerne.

Øyeblikk fra Eyecamp

Med riktig verktøy er det ingen sak å yte god service også i et noe provisorisk synsprøverom. Her gjør Anett Eriksen fra Specsavers Larvik en forundersøkelse på en av innbyggerne i landsbyen.

Øyeblikk fra Eyecamp

Under årets Eyecamp ble det gjennomført nærmere 1 000 synsundersøkelser. Optiker Nina Hoang fra Specsavers Grensen var en av optikerne som bidro.

Tanzania 2018

Det humanitære prosjektet "Gi syn til Tanzania" engasjerer hvert år tusenvis av kunder til å levere sine brukte briller til Specsavers. Det ble mange varme øyeblikk da optikerne i Specsavers sørget for å gi brillene videre til befolkningen på Zanzibar, en øy rett utenfor fastlandet av Tanzania, der behovet for øyehelse er enormt.