Kvalitetsglass til ulike aktiviteter

Øynene våre må jobbe hardere enn noensinne. Den moderne livsstilen vår innebærer ulike krav til synet vårt gjennom dagen: Vi skifter mellom ulike digitale enheter, innendørs- og utendørsaktiviteter og ser hele tiden på ulike avstander når vi kjører bil.

Vi har glass som er utviklet spesielt for å gi deg behagelig og godt syn hver dag, også når du driver med favorittaktivitetene dine. Opplev hvilken forskjell Lifestyle-glassene våre kan gjøre.

Inne eller ute?

Glass som passer til aktivitetene dine, enten de foregår ute eller inne. For deg som ønsker fokus på nære detaljer eller store vidder (nær eller avstandsoptimert).

Til bilkjøring

Glass som er optimalisert til kjøring, og som gjør at man ser veien bedre både om dagen og når det er mørkt (SuperDrive).

Til digitale skjermer

Glass med spesielle digitale soner gjør det lettere å se på og skifte mellom ulike digitale enheter (Super Digital).

Alle Lifestyle-glassene inngår i 2for1-tilbuet vårt når du kjøper innfatninger fra 795 kr. Se tilbudene og kampanjene våre for mer informasjon.

Glass som passer til livsstilen din

Klikk på fanene nedenfor og se hvilke glastyper som passer til behovene dine. Besøk oss, for å oppleve fordelene og få vite mer om kvalitetsglass. 

SuperDigital

Disse progressive glassene er perfekte til hverdagsbruk, og optimalisert for å se på digitale skjermer, slik at du kan se skarpt enten du bruker smarttelefon, nettbrett, datamaskiner eller andre enheter.

Få svar på spørsmålene dine

Er billige solbriller like gode som merkebriller?

Hvorvidt kvaliteten på billige solbriller er like god som kvaliteten på et par dyre solbriller kan variere stort. Man betaler gjerne litt for merket i seg selv, men større motemerker er også opptatt av at materialet skal være av høyere kvalitet og standard, hvilket vil si at man også får bedre kvalitet hos dyrere merker. Det er uansett en beslutning enhver person må ta selv, hvorvidt man ønsker å investere i dyre merker eller ikke. Det viktigste å merke seg med solbrillene man kjøper er at de er CE-merket for å vise at de overholder den europeiske standarden for solbrillebeskyttelse (BSEN 1836:1997). Solbriller som ikke har dette merket, eller som ikke har en UV400-etikett, beskytter ikke øynene dine mot UV-stråler.
Når du bruker fargede glass, utvider pupillene seg. Pupillen trekker seg sammen i sterkt lys. Hvis solbrillene ikke beskytter mot UV-stråler, vil øynene dine utsettes for mer UV-stråling enn vanlig og kan bli skadet.

Hvordan kan jeg motvirke refleksjoner fra frontlys om natten?

Hvis du bruker briller, kan du be om å få et anti-reflekterende belegg på brilleglassene. Det vil redusere refleksjoner fra blant annet frontlys og sollys i stor grad. For å være på den sikre siden bør du også sørge for at brillene og frontruten din er ren. Skitt eller smuss sprer lyset og fører til refleksjoner, noe som gjør det vanskelig å kjøre. Personer med for eksempel grå stær, eller har en ukorrigert synsfeil, vil oppleve mer refleksjoner fra motlys enn andre.

Kan jeg kjøre når jeg bruker fargede brilleglass?

Om kvelden, eller når det er vanskelig å se, må du ikke bruke brilleglass, linser, visir eller noe annet med farge som kan hindre synet. Du kan godt bruke fargede glass når det er gode kjøreforhold.

Hvorfor får jeg tørre øyne etter PC-bruk?

Tørre øyne er noe mange opplever når man sitter lenge foran en skjerm. De som sitter og jobber foran PC-skjermer blunker sjeldnere enn i andre yrker. Dette fører til tørre øyne og er som regel forklaringen på hvorfor folk flest føler at øynene er tørre etter at de har sittet lang tid foran en datamaskin. Er det aircondition på kontoret, vil dette være spesielt merkbart fordi det i tillegg tørker ut luften. Et enkelt tips kan være å blunke hver gang man bruker linjeskiftknappen. Utover det kan man også bruke fuktighetsgivende øyedråper som kan fås på apoteket. Det er også viktig å ta jevnlige pauser fra PC-skjermen for å unngå tørre øyne.