Hvor mye koster progressive glass?

Det kjedelige svaret er at det kommer an på behovene dine. Men det er også det riktige svaret. Og behovene du har avgjør også om prisen på progressive glass er høy eller lav.

Er en million kr. mye? Det er mye for en bil, men ikke for en flyplass. Det kommer an på, og sånn er det med progressive glass også. Siden de er mer kompliserte å lage, koster de mer enn enstyrkeglass. Men prisene varierer, akkurat som prisene for vanlige glass. Det viktigste er å se på behovene dine, siden det er de som avgjør hva som er de beste progressive glassene for deg – og hva de koster. Og selvsagt spiller budsjettet ditt en rolle.

Hva påvirker behovene mine?

Vi har alle behov for å se så godt som mulig – på alle avstander. Men selgeren som ofte er ute på veien, trenger kanskje en annen type glass enn hjernekirurgen. Og for de aller fleste av oss som jevnlig kjører bil, leser en bok og titter på smarttelefonen handler det bare om å finne den beste allsidige løsningen. Hva gjør du på fritiden? Har du en interesse som gir spesielle synsutfordringer? Optikeren din hjelper deg å finne de glassene som passer akkurat til deg og dine behov. 

Hva påvirker prisen?

Alle progressive glass har områder med mykere fokus, men disse områdene varierer i størrelse. Dette påvirker prisen. Standard progressive glass fungerer utmerket for folk flest, men mange setter pris på komforten det er ha større områder til for eksempel lesing, eller de ønsker seg glass som er skreddersydd spesielt for de behovene de har. Dessuten kan prisen for de progressive glassene bli høyere hvis du velger egenskaper som antirefleksbehandling, eller om du velger tynnere og lettere glass. Noen ganger er slike egenskaper inkludert i prisen.