Synsundersøkelsen for kontaktlinser: tre ting å huske på

01

Optikeren vil gjøre en grundig undersøkelse av øynene og synet ditt. De vil fortelle om resultatene og spørre om hvordan du ønsker å bruke kontaktlinser. Med denne informasjonen kan de anbefale de  kontaktlinsene som passer best til  livsstilen og behovene dine. Du får også muligheten til å prøve kontaktlinser.

02

Hvis du bestemmer deg for at kontaktlinser er riktig for deg, får du en etterkontroll med optikeren din for å kontrollere eller justere kontaktlinsene dine – hvis det er nødvendig.

03

Du kan kjøpe kontaktlinser i alle våre butikker. Du kan også registrere deg for et kontaktlinseabonnement, som inkluderer hjemlevering av kontaktlinser og de beste prisene. Som abonnent får du også en kontaktlinsekontroll inkludert.

Få svar på spørsmålene dine

Kan jeg bruke kontaktlinser?

Jeg har tidligere fått beskjed om at jeg ikke kan bruke kontaktlinser, er det fortsatt slik?

De fleste kan bruke kontaktlinser. Kontaktlinser lages av høyteknologiske materialer i de fleste styrker. De passer de fleste livsstiler, men hvis du ikke har brukt linser tidligere, må du kontakte optikeren din.

Kan jeg bruke kontaktlinser hvis jeg aldri har brukt det før?

Kontaktlinser finnes i flere styrker enn noen gang, noe som betyr at stadig flere kan bruke kontaktlinser. Optikeren din finner ut om du kan bruke kontaktlinser og hvilken type du eventuelt bør velge. Du vil også få muligheten til å prøve kontaktlinser før du kjøper dem, som en del av kontaktlinsetimen din.

Hvorfor kan jeg ikke bruke brilleseddelen min når jeg skal kjøpe kontaktlinser?

Kontaktlinser er i kontakt med øyet, mens brilleglass er lenger unna. Derfor kan styrken optikeren anbefaler være ulik på grunn av måten øyet ditt fokuserer gjennom de respektive linsene på. Kontaktlinsespesifikasjonen inkluderer også mer informasjon om form og materiale i linsene som passer øyet ditt best.

Hvordan vet jeg hvilke kontaktlinser jeg bør velge?

Optikeren din anbefaler de beste kontaktlinser for dine øyne og din og livsstil.