Historien om Specsavers

Historien om Specsavers

I 1984 ble Specsavers stiftet av optikerne Doug og Mary Perkins. Specsavers er verdens største privateide optikerkjede og samtidig den optikerkjeden som vokser raskest. Forretningsideen ble til på et bordtennisbord på venteværelset på den engelske kanaløya, Guernsey. Selskapet har siden oppstarten forblitt en familiebedrift, og ledes fremdeles av gründerne selv og deres sønn, John Perkins. Hovedkontoret befinner seg på Guernsey, hvor selskapet sysselsetter 500 ansatte.

• Internasjonalt har Specsavers eksistert i nesten 40 år, og sysselsetter mer enn 46 300 ansatte fordelt på 2615 butikker i 11 land.

• Butikkene eies og drives av optikere i samarbeid med personer med erfaring fra varehandel. Dette forklarer mye av kjedens suksess. Per i dag er antall franchise- partnere drøyt 4850 på verdensbasis.

• Kjeden er kåret til Storbritannias mest tillitvekkende merkevare i optikerbransjen gjennom 11 år på rad. Kåringen er basert på undersøkelsen Reader's Digest Trusted Brands, en av Europas største og bredeste forbrukerundersøkelser.

Specsavers tilbyr mer enn 1000 ulike brilleinnfatninger fra bl.a. Liberty, Tiger of Sweden, Vivienne Westwood, Karen Millen , Marc Jacobs og DKNY. Med eget lager og laboratorie i Szatmar i Ungarn kan Specsavers til enhver tid levere høyteknologiske kvalitetsbriller til lave priser - og nye produkter introduseres hver 6.-8. uke.

Specsavers i Norge

Da Specsavers etablerte seg i Norge i juni 2005, skapte det store bølger i en bransje som ikke tidligere hadde vært utfordret på pris. Det viste seg imidlertid å være et udekket behov i markedet for rimelige briller, og bare i løpet av det første året åpnet Specsavers 22 butikker i Norge. I dag har vi over 80 butikker i alle Norges fylker og i de fleste byer, og vi åpner stadig flere. De norske Specsavers-butikkene eies og drives i hovedsak som fellesforetak eller av franchisepartnere.

Før Specsavers’ inntreden i Norge var det ingen land i Europa hvor folk byttet briller sjeldnere. Det kan ha en sammenheng med at Norge også lå på pristoppen. Med Specsavers’ brillerevolusjon ser det nå ut til at denne trenden har endret seg, og det blir stadig mer vanlig å ha flere par briller til ulik bruk.

Siden 2005 har Specsavers solgt mer enn 4 millioner briller bare i Norge, og kjeden er per april 2023 den registrerte optikerkjeden i Norge med høyest markedsandel målt i antall briller solgt (36 %). Alle butikkene har autoriserte optikere og kompetente butikkmedarbeidere som står klare for å hjelpe deg med å ta synsundersøkelse og å finne rett brille og riktige linser for deg.

Velkommen til Specsavers!