Vi har åpnet igjen i Mo i Rana!

Vi har åpnet igjen i Mo i Rana!

Bestill en synstest hos oss i dag

Bestill time

19. november åpnet vi ny butikk på AMFI Mo i Rana. Vi har snakket med Tone Bakken Sandvær som er optikerassistent hos Specsavers Mo i Rana. Hun har jobbet som optikerassistent i 8 år i andre kjeder og trives godt med faget. Tone og resten av gjengen hos Specsavers Mo i Rana ønsker nye og gamle kunder velkommen til et trygt og godt besøk i butikken.

 

Sett sammen din egen brille - vi gir deg noen gode tips 

Det kan være overraskende vanskelig å finne den perfekte brillen. Ikke bare skal formen på innfatningen skal passe til ansiktsfasongen din – du vil jo helst også finne en variant som matcher stilen din.

– Det mange ikke er klar over, er at det finnes langt flere muligheter enn de du ser på veggen når du kommer inn i en av butikkene våre, sier Tone Bakken Sandvær. Hun er optikerassistent hos Specsavers Mo i Rana, og har lang erfaring med å veilede kunder i brillejungelen.

– Alle innfatningene våre kan nemlig fås med valgfritt glass, forklarer Tone.

– Det vil si at hvis du finner en solbrille du liker, så kan denne også fås med klare glass og bli til en vanlig brille – og vice versa.

 

70-tallstrenden med fargede og graderte glass er tilbake

Ettersom vårt sortiment teller rundt 1600 innfatninger, betyr det men andre ord at du har 1600 valgmuligheter hvis du er på utkikk etter solbriller, for eksempel. – Mulighetene begrenser seg heller ikke til klare glass eller solbrille-glass. Vi tilbyr også glass i ulike fargetoner og graderte glass, informerer Tone. 

Mens fargede glass har en jevn fargetone på hele glasset, er graderte glass farget i toppen av glasset og gradvis lysere nedover. Ønsker du en fargetone på hele glasset, kan du velge mellom blått, gult, rosa, grått, brunt og grønt. Og vil du ha graderte glass, består utvalget av ulike grå-, grønn- og bruntoner.

 

– Fargede glass var stort på 90-tallet, og er nå tilbake i motebildet. Det er utrolig gøy, ettersom det gjør at man kan skape sin helt egen look.

Tone Bakken Sandvær er spesielt stor fan av graderte glass, og mener de både er behagelige å bruke i skarpt lys og at de skaper en kul effekt stilmessig.

– Graderte glass kan forsterke øyensminken – og dermed være en fin partybrille, men samtidig også virke dempende på for eksempel røde øyne eller aldringstegn rundt øynene.

 

Hvordan finner du riktig brille til ditt fjes?

Er du på brillejakt, står det altså ikke på mulighetene. Men hvordan skal du gå fram for å finne fram til en brille du faktisk kler?

Tone Bakken Sandvær mener det i hovedsak er to ting du bør ta hensyn til.

– Det er viktig å finne en brille med riktig bredde. Det gjør du ved å kontrollere at det bredeste punktet på innfatningen går kant i kant med kinnlinjen. Innfatningen skal ikke klemme på tinningen eller hvile på kinnet – heller ikke når du smiler.

– Videre bør øvre brillekant ha en fin plassering mellom øyne og øyenbryn. Brynet bør ikke havne under brillekanten.

 

Former som funker

Hvilken type brillefasong du kler, avhenger i stor grad av ansiktsformen – og her finnes det noen hendige retningslinjer.

– Et generelt tips er at brillefasongen bør stå i kontrast til ansiktsformen din. Har du for eksempel et rundt ansikt, bør du velge en firkantet brille fremover en rund variant, sier Tone.

Men konkret har brillestylisten følgende tips til ulike ansiktsformer:

 

Firkantet ansikt: har rette linjer, med bred panne og markert hakeparti. Har du et firkantet ansikt bør du vurdere ovale eller runde briller, og unngå kantede.

 

Rundt ansikt: Runde ansikter er gjerne ganske korte med bredere panne, runde kinn og avrundet hake. Gå for mer kantede modeller som trekker oppmerksomheten til øvre del av ansiktet, og unngå ovale eller rundt innfatninger

 

Ovalt ansikt: er jevnt formet og mykt avrundet. Har du ovalt ansikt, vil nesten alle innfatninger passe deg.

 

Bestill en synstest nær deg