Ansiktsform

Ansiktsform

Ovalt

De med ovalt ansikt er oftest jevnt proporsjonerte. Hovedtrekket er at kjevepartiet er litt smalere enn pannepartiet. Denne gruppen kler de aller fleste fasonger, men her må man passe på at innfatningen er like bred som den bredeste linjen i ansiktet. Vi anbefaler briller med myke former, og vær forsiktig med sterke rammer. Stangen på brillen bør være midt på, eller høy, som vist på bildet.

Rektangulært

Som ordet tilsier, er ansiktsformen rektangulær. Altså defineres fasongen som lang og smal med svært tydelige rette linjer. Det er også veldig vanlig med en fremtredende kjeve. Her gjelder det å finne briller med litt dybde, og det er lov med litt større innfatninger. Unngå smale briller, det vil gi inntrykk av enda lengre ansikt.

Stylistens valg

Rundt

Her er det viktig å påpeke at det ikke refereres til vekt eller kroppsstørrelse. Runde ansikter er vanlig i alle vektgrupper. Det som definerer denne kategorien er myke trekk, og få klare definisjoner. Kinnbena er det bredeste punktet. Innfatningen bør være rektangulær, kantet eller oval som gjerne skrår innover, typisk cat eye-formen. Dette vil bryte opp den runde ansiktsformen, og gi illusjon av lengre og smalere ansikt. Runde briller vil ikke være en fordel her, da det kun vil forsterke den runde fasongen. Stangfestet bør ligge høyt, som vist på bildet.

Firkantet

Denne ansiktsfasongen ser man ofte hos menn. Den defineres av svært rette linjer, med en bred og dyp panne, samt markante kjevelinjer. For å myke opp dette, anbefales det med ovale eller avrundede briller. Hvis man derimot ønsker å fremheve disse trekkene, kan rektangulære eller firkantede innfatninger være en fordel. Også her bør stangfestet være høyt, da lavt stangfestet kan gjøre at pannen blir dominerende.

Stylistens valg

Diamant

Madonna er det beste eksempelet på denne fasongen. Kinnbena er det bredeste punktet i ansiktet, og de er godt markerte. Det blir derfor smalere inn mot panne og kjevepartiet. Også denne fasongen kler innfatninger med litt dybde, samt en skrå innover mot kinnbena. Sånn generelt er det mange innfatninger som passer til denne fasongen, og utvalget er stort.

Stylistens valg

Dråpe

Også her forklarer navnet mye. Ansiktet er formet som en dråpe. Altså er kjeven bredere enn panne, og det er ofte liten avstand mellom øynene. Vi anbefaler rektangulære eller firkantede briller. Briller som skråner innover mot kinnbena vil også gi inntrykk av en bredere panne og mer definerte kinnben. Et godt valg for denne fasongen er for eksempel ”cat eye”-formede briller.

Stylistens valg

Hjerteformet

Vi trekker frem Victoria Beckham som en god figur for denne fasongen. De tydeligste trekkene er et smalt kjeveparti, markert panne og kinnbein. Generelt er ansiktet ganske lite og har en tydelig innsnevring fra kinnbein til hake.  I disse tilfellene er det viktig ikke å velge store innfatninger, da det blir for dominerende til et lite ansikt. Vi anbefaler myke former uten harde linjer.