Slik rengjør du glassene dine

Akkurat som alt annet du bruker mye, blir også glassene dine skitne. Og med skitne glass blir det vanskelig å se godt. Men visste du at det er en riktig og en feil måte å rengjøre glassene på? Ta en titt på denne trinn for trinn-veiledningen og lær hvordan du kan få skinnende rene glass uten at de tar skade.

1. Vask hendene

Det kan virke som en selvfølgelighet, men rene hender er første trinn på veien mot rene brilleglass. Da unngår du å overføre smuss og fett fra huden i rengjøringsprosessen. Vask hendene i såpe og vann og tørk dem godt med et håndkle som ikke loer.

2. Skyll brillene i rennende, lunkent vann

Både glass og innfatning skylles godt. Varmt vann er best for å fjerne støv, men ikke bruk for varmt vann, for da kan du risikere å skade eventuelle overflatebehandlinger på glassene.

3. Bruk litt brillespray på hvert glass og gni det rundt på begge sider av glassene

Du behøver kun litt per glass for å rengjøre brillene. Pass på at du bruker brillerens som er godkjent for glass med overflatebehandling, og ikke bruk for mye. Har du ikke brillespray, kan du bruke våtservietter for vask av briller.

4. Tørk brillene med en ren mikrofiberklut eller en klut som ikke loer

Slike kluter er best fordi de ikke etterlater lo eller støv på glassene. Tørk forsiktig av og hold glassene opp mot lyset for å se etter om det fortsatt er smuss eller skitt på brillene. Hvis det sitter noe i krokene i innfatningene (for ekempel i overgangen til glassene eller i hengslene), så rengjør du disse områdene med en bomullspinne før du utfører punkt 2. Husk å vaske mikrofiberkluten regelmessig. Slike kluter er gode til å ta bort støv, men hvis de ikke holdes rene, vil de bare spre det.

Det er en god ide å ha riktig overflatebehandling

Se nærmere på vår UltraClear SuperClean overflatebehandling

Les mer

Slik oppbevarer du brillene dine når du ikke har dem på

Den beste måten å holde brillene rene på – når de ikke sitter på nesen – er å oppbevare dem i et brilleetui med glassene vendt opp. Velg alltid glass med overflatebehandling med ripebeskyttelse som også hindrer at de tiltrekker seg støv, holder seg rene lenger og blir enklere å rengjøre. En smussavvisende overflatebehandling gjør at fett og skitt ikke fester seg så lett til glasset og gjør rengjøringen enklere.