Slik unngår du skjermtretthet

Det kommer ikke som en overraskelse at bruken av digitale skjermer har økt enormt det siste tiåret. Digitale konsumenter over hele verden eier nå i gjennomsnitt 3,2 enheter per person. Men for mye skjermtid på daglig basis kan påvirke synet ditt negativt med overbelastning og tørre øyne som to av de vanligste konsekvensene. Så hvordan tar du best vare på øynene dine når du gamer eller ser favoritt-tv-seriene dine i lange strekk?

Lyset omkring deg er viktig

Mange liker å se på tv eller spille dataspill i totalt mørke. Det forsterker kanskje opplevelsen, men det er verdt å overveie hva belysningen omkring deg kan gjøre for øyehelsen din. Å se på tv i et mørkt rom får pupillene til å utvide seg for å slippe inn mer lys, noe som anstrenger øynene. For å unngå dette bør du sørge for at rommet er jevnt opplyst. Lyset behøver ikke være sterkt, så lenge det er plassert strategisk rundt omkring i rommet.

Still inn skjermen din til dagslys eller sett den i nattmodus

Når vi snakker om lys er det også en god ide å forebygge øyebelastning ved å tilpasse skjermen til dagslys eller å sette den i nattmodus. De fleste skjermer har standardinnstillinger som er for sterke for øynene. Ved å endre innstillingene kan du gjøre øynene dine en tjeneste ved at de ikke trenger å jobbe så hardt for å kompensere for skjermens lysstyrke.

Ta pauser mellom de lange øktene

Lange økter med dataspill eller foran tv-skjermen er som en maraton for øynene dine. En god måte å unngå øyetretthet på, er å ta pauser regelmessig. Ta for eksempel en pause hver time, hvor du lar øynene fokusere på noe annet enn en skjerm. Se ut av vinduet et par minutter, gå på kjøkkenet etter noe å drikke eller gå en kort tur. Det er ikke så viktig hva du gjør, så lenge du gir øynene dine noen minutters pause.

Får du trette øyne av å se på skjerm?

Finn ut mer om våre SuperDigital Boost-glass

Finn ut mer

Bruk brilleglass som er laget for digitale enheter

Jo, det er sant. Du kan få brilleglass med styrke som forebygger øyebelastning ved bruk av digitale skjermer. Og hvis du liker å game er det verdt å tenke på. En antirefleksbehandling av glassene bidrar til å redusere øyebelastningen og forsterker synet gjennom å lindre øyetretthet. Glassene tar hensyn til alle symptomene fra digitalt overforbruk og får øynene dine til å føle seg sunne og friske hele dagen (og natten!).