Hjelp og vanlige spørsmål

Trenger jeg briller?

Svar: 

Dersom du får hodepine ved lesing eller har problemer med at det du ser på er ute av fokus, kan det hende at du trenger briller. Det kan også være andre grunner til at du trenger briller.

Er jeg nærsynt?

Ser du godt på nært hold, men sliter med å se klart på lengre avstand, kan det hende at du er nærsynt. Typiske symptomer på dette er at du har en tendens til å myse for å se klart på lang avstand, har vanskeligheter for å se godt i trafikken, eller må sitte langt fremme i kinosalen eller i klasserommet. 

Er jeg langsynt?

De som er langsynt kan ofte se godt både på nært hold og på avstand fordi øyet har større evne til å kompensere for denne type synsfeil. Derimot må langsynte konsant anstrenge seg for å kunne gjøre dette. Dersom du er langsynt kan du oppleve symptomer som tretthet, hodepine og nedsatt konsentrasjon ved langvarig nærarbeid. 

Bestill en synstest

Det finnes en rekke andre grunner til at en kan trenge briller, eksempelvis skjeve hornhinner. Det sikreste er å ta en synstest dersom du tror du trenger briller. Finn din nærmeste optiker, så hjelper vi deg etter ditt behov.