Ved graviditet

Ved graviditet

Gratulerer!
Dette er sikkert en spennende tid for deg, særlig hvis dette er ditt første barn. Kroppen din går naturligvis gjennom mange endringer i løpet av graviditeten, men du vil kanskje bli overrasket over å høre at det også kan påvirke synet ditt. Dette normaliserer seg ofte etter fødselen.

Potensielle synsproblemer
Synet kan påvirkes av hormoner. Enkelte begynner å se dårligere under graviditeten, andre når de begynner å amme. For mange normaliserer synet seg etter fødsel eller når de slutter å amme.

Hvis det dårlige synet vedvarer også når du slutter å amme, bør du sjekke synet ditt hos en optiker. Konklusjonene kan være at optikeren anbefaler deg til å vente med å anskaffe briller, eller endre på styrken. Hvis du derimot har begynt å se så dårlig at du ikke har lov til å kjøre bil uten briller, kan kontaktlinser være et alternativ, da er det enklere å endre styrkene enn om du må kjøpe nye briller.

Hva bør du gjøre?
Ikke vær bekymret dersom synet ditt blir påvirket. Det er stor sannsynlighet for at de har oppstått av naturlige grunner og vil forsvinne igjen etter fødselen. Men det vil uansett være lurt å oppsøke en optiker eller en øyelege i tilfelle det er symptomer på andre synsfeil enn de som oppstår på grunn av de hormonelle endringene.

Bestill en synsundersøkelse i dag.