Etter fylte 40 år endres synet

Hva passer best for deg over 40 år?

Presbyopi – en naturlig endring i synet
Når du fyller 40 år, begynner synet å endre seg. Presbyopi, uklart nærsyn, påvirker alle på ett eller annet tidspunkt. Men ingen grunn til panikk – du trenger bare å ta en synsundersøkelse for å finne ut hvilke briller som passer til deg.

Progressive briller
Med progressive briller får du ulike styrker i samme glass, men uten skillelinjen som bifokale brilleglass har. Progressive brilleglass endrer styrken gradvis fra øverst til nederst.

Bifokale briller
Hvis du trenger et par briller til å se ting på avstand og et annet til å se på nært hold, er kanskje bifokale briller noe for deg. Du får to styrker i samme glass slik at du ikke trenger å ha med deg to par briller til enhver tid.

Lesebriller
Når du trenger litt hjelp til å fokusere på avisen eller boka, er lesebriller den enkleste løsningen. Du får rett styrke slik at ordene blir klare som dagen, og du kan fortsette å kose deg med kryssordet eller favorittforfatteren din.

Kontaktlinser
Av og til passer det seg ikke med briller, og da er kanskje kontaktlinser løsningen. Om det er til sport, fritidsaktiviteter eller for å endre på utseendet, har du flere alternativer med våre kontaktlinser. Du kan til og med få progressive linser og linser som korrigerer for skjeve hornhinner.

Hvilke briller eller linser passer best til deg?
Hvis du trenger briller eller linser, men ikke vet hva som passer best, kan optikeren komme med gode råd.

Bestill en synsundersøkelse i dag.