Over 60

Over 60

Godt syn livet ut.
Hvis du er kommet til et tidspunkt i livet hvor du har mer tid til overs til hobbyer, aktiviteter, familie og venner, er det kjedelig hvis dårlig syn hindrer deg fra å nyte dagene til det fulle. Selv om synet ditt sannsynligvis svekkes som en naturlig del av aldringsprosessen, kan regelmessig kontroll, gode råd og riktige briller eller linser hjelpe deg med å se så bra som mulig. Å sjekke synet går raskt, og vi har et bredt uvalg i progressive og bifokale glass som kan dekke ditt behov.

Regelmessig kontroll er viktig.
Etter hvert som vi blir eldre, blir øynene mer utsatt for problemer. Du bør gå til optiker regelmessig ettersom han/hun kan identifisere problemene og eventuelt korrigere med briller eller linser, eller henvise videre til øyelege dersom det er påkrevet. Noen øyesykdommer kan ikke reverseres, men kun behandles og da er det viktig å oppdage disse på et tidlig tidspunkt.

Grå stær.
Grå stær er vanlig hos mennesker over 60. Linsen får en gulaktig farge, man ser utydelig og hvis man ikke får behandling, kan synet bli svært redusert. Til å begynne med kan man merke at man ser dårligere på avstand og at blåfargene ikke er like klare som før. En operasjon er den mest effektive måten å få tilbake synet på.

Diabetisk retinopati.
Diabetes kan føre til at små blodårer lekker elle sprekker. Synet blir uklart og man ser mørke flekker. En tidlig diagnose og behandling kan hindre at man mister synet.

Flytere
Hvis man ser små flytere eller såkalte mygg, kan det være ufarlige celleansamlinger som forsvinner av seg selv. Hvis de vedvarer, bør man likevel gå til en optiker ettersom de kan være et tegn på andre lidelser.

Grønn stær
Væske hoper seg opp i øyet og øker trykket, og den optiske nerven skades. Synsfeltet blir sakte og gradvis smalere, og man legger kanskje ikke merke til det før det er kommet ganske langt. Har man først mistet synet pga. grønn stær, kan det ikke reverseres, så det er svært viktig å få stilt en diagnose så tidlig som mulig. Behandlingen består av noe så enkelt som øyedråper.

Makuladegenerasjon
Hos eldre mennesker blir makula – midten av netthinnen, som brukes til å se detaljer – tynnere og kan blø. Dette kan føre til forvrengninger av, og i enkelte tilfeller til og med tap av, sentralsynet. Man kan oppleve problemer med å skille mellom farger. Sidesynet påvirkes ikke, men sentralsynet svekkes betydelig, så det er utrolig viktig å få stilt en diagnose så raskt som mulig.

Bestill en synsundersøkelse i dag.