Alt om glass med blålysfilter

Klikk på fanene og finn ut mer om hva blått lysfilter kan gjøre for deg.

Hva er blått lys?

Blått lys er ikke noe nytt. Det er en del av det naturlige fargespekteret som utgjør sollys eller hvitt lys. Solen er faktisk den største kilden til blått lys, selv om vi ikke oppfatter det som blått.

Interessen for blått lys har økt betydelig de senere årene siden vi har erfart at digitale skjermer, som i smarttelefoner og dataskjermer, avgir mer blått lys enn andre farger. Det finnes ikke vitenskapelige bevis for at det blå lyset fra digitale skjermer er skadelig for øynene våre, men noen har opplevd at brilleglass som filtrerer det blå lyset bidrar til å redusere blending. De føler seg derfor mer avslappet når de sitter lenge foran skjermen når de bruker glass med filter mot blått lys.

Alle glass med blått lys-filter inngår i 2for1-tilbudet når du kjøper innfatninger fra 795 kr. Se tilbudene og kampanjene våre for mer informasjon.

Få svar på spørsmålene dine

Hvorfor får jeg tørre øyne etter PC-bruk?

Tørre øyne er noe mange opplever når man sitter lenge foran en skjerm. De som sitter og jobber foran PC-skjermer blunker sjeldnere enn i andre yrker. Dette fører til tørre øyne og er som regel forklaringen på hvorfor folk flest føler at øynene er tørre etter at de har sittet lang tid foran en datamaskin. Er det aircondition på kontoret, vil dette være spesielt merkbart fordi det i tillegg tørker ut luften. Et enkelt tips kan være å blunke hver gang man bruker linjeskiftknappen. Utover det kan man også bruke fuktighetsgivende øyedråper som kan fås på apoteket. Det er også viktig å ta jevnlige pauser fra PC-skjermen for å unngå tørre øyne.